Workshops

Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen via diverse workshops van Santelli kennismaken met circustechnieken. Een leuk idee voor een vervangende gymles of buitenschoolse activiteit maar ook voor een familiedag, opfrisser tijdens een zakelijke vergadering of een bedrijfsuitje.

Workshop algemene circustechnieken

(1,5 tot 3 uren)

In een circusworkshop kunnen verschillende technieken aan bod komen, zoals jongleren, rola rola, acrobatiek, kogellopen, diabolo, eenwielfietsen, koorddansen, bordjes draaien en piramides bouwen.

Workshopserie

(1,5 of 2 uren)

Bij een workshopserie van minimaal zes lessen is het mogelijk om per les dieper in te gaan op enkele specifieke circustechnieken. De serie wordt vaak afgesloten met een eindpresentatie. De maximale cursusduur is één heel schooljaar.

Circusinstuif

Bij een circusinstuif komen twee of drie docenten van Santelli met een vrachtwagen vol circusmateriaal. Alle bezoekers/kinderen mogen van alles uitproberen. Een circusinstuif is zeer geschikt voor bijvoorbeeld een opening of open dag.

Workshop jongleren

(30 minuten tot 2 uren)
Deze workshop is gewoon heel erg leuk. Even alles loslaten om daarna verder te gaan met nieuwe energie. Bij het leren jongleren draait het niet om het leren vangen van de ballen. Het draait hoofdzakelijk om het op de juiste manier leren loslaten van de ballen. Als je de ballen leert loslaten zul je namelijk zien dat het vangen vanzelf gaat.

Workshop acrobatiek theater

(2 tot 4 uren)
In deze workshop leren de deelnemers allerlei menselijke piramides te bouwen. Daarnaast volgt er les in improvisatietheater.  De acrobatische figuren worden uiteindelijke gebruikt om een verhaal te vertellen.  
Deze workshop is zeer geschikt voor hogere klassen van de basisschool, de middelbare school en volwassenen.

Workshop met eindpresentatie

(4,5 uren)
Deelnemers aan de workshop met eindpresentatie maken eerst kennis met alle verschillende circustechnieken. Vervolgens kiest elke deelnemer een techniek die hij of zij het leukst vindt en studeert een act in. Daarna kiest iedereen een kostuum en is er een kleine voorstelling als afsluiting van de workshop.

Algemene informatie

Alle workshops zijn geschikt voor beginners en gevorderden, volwassenen en kinderen vanaf groep 3. De workshops kunnen zowel op locatie als bij Santelli plaatsvinden. Santelli zorgt voor materiaal en beschikt bovendien over een geluidsinstallatie en circuskostuums.

Santelli vraagt, wanneer de workshop op locatie plaatsvindt, ruimte voor de kleine vrachtwagen, een drankje voor de docenten en een grote lege ruimte. Het liefst zonder inloop.

Offerte aanvragen

Vul het contactformulier in om een offerte aan te vragen.
Dit nieuwsbericht is van Circus Santelli (voorstellingen, kinderfeestjes, cursussen, workshops)
https://www.jeugdcircus.nl/cms/news.php?extend.3